Зеленський нагородив орденом лікаря із Запоріжжя. Відповідний указ з'явився на сайті президента України.

Повідомляється, що до дня медичного працівника, який відзначали 21 червня, Володимир Зеленський нагородив безліч українських медиків, серед яких лікар із Запоріжжя.

Так, головний лікар комунальної установи "Обласний медичний центр репродукції людини" Запорізької обласної ради Авраменко Наталія Викоторовна була нагороджена орденом княгині Ольги II ступеня.

Орден княгині Ольги — державна нагорода України для відзначення жінок за визначні заслуги в державній, виробничій, цивільній, науковій, освітянській, культурній, благодійницькій та інших сферах суспільної діяльності, вихованні дітей у сім'ї.

Цей знак відмінності був введений указом президента України від 15 серпня 1997 року. Були затверджені I, II і III ступені, також його Статут і опис знаків ордена.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Указ президента про нагородження, скріншот: Сайт президента України

Орден княгині Ольги I ступеня виготовлений зі срібла і має форму овалу, з'єднаного вгорі з декоративною колодкою у вигляді банта.

На лицьовому боці знака зображена княгиня Ольга з орнаментом і чотирма аметистами.

На зворотному боці викарбувано номер ордена і вбудована шпилька для його закріплення.

Ордено княгині Ольги II ступеня виглядає так само як і орден I ступеня, проте зображення княгині і пластинка на банті — рельєфні і та срібні.

Орден княгині Ольги III ступеня такий самий як і знак ордена I ступеня, але виготовляється з посрібленого томпаку.

Орден княгині Ольги, фото: Telegram Новини Запоріжжя

Нагадаємо, раніше Зеленський пообіцяв збільшити зарплати і нагородити 122 українця.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у цьому році жоден голлівудський актор не отримає "Оскар".

Також "Знай.uа" писав, що юному днепрянину вручили ореден "За мужність".