У Запорізькій області супермаркети вже почали балувати своїх покупців сезонними фруктами і овочами, тільки от ціни поки складно назвати приємними. Детальніше про цінову політику в місті Пологи розповідає видання "Районка".

Українські супермаркети вже поступово заповнюються не тільки великою кількістю яблук, але і кавунами, сезон яких, здавалося б, ще не прийшов. Незважаючи на це, люди охоче купують літні ласощі.

Але не варто забувати, що червень – не місяць для кавунів і динь. В цей час баштанні культури сильно наповнені нітратами і їх вживання загрожує серйозним отруєнням шлунка. Крім їх небезпеки, ціна на кавуни теж ще не "солодка". В одному з супермаркетів Пологів ягоду можна придбати за 28,89 гривень за кілограм.

Ціни на кавуни в супермаркеті Пологів / фото: Районка

Але на тлі торішніх яблук ціна не здається занадто високою – за різні сорти даного фрукта нині просять від 35 до 50 гривень за кілограм. Покупці також здивувалися різкого стрибка цін на огірки – кілька днів тому вони продавалися за 10,9 гривень за кілограм, а сьогодні ціна зросла до 28,89 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Ціни на яблука в супермаркеті Пологів / фото: Районка

Що стосується приємного – ціни на деякі овочі істотно знизилися. Приміром, зараз солодкий перець можна придбати за 35 грн/кг, молоду капусту від 6 грн/кг, а молода картопля, вартістю 15 грн/кг, майже зрівнялася в ціні з минулорічною, яку можна зараз придбати за 14 грн/кг

Нагадаємо, що на Тернопільщині зафіксували високі ціни на ягоди.

Як повідомляв портал Знай.иа стали відомі розцінки на фрукти та овочі на ринках Мелітополя.

Також Знай.иа писав, що в Україні зростуть ціни на картоплю.