Стало відомо про те, що в Україні планують посилити законопроект про носіння захисних масок в громадських місцях.

Таким чином, повідомляється, що таку пропозицію зробив Міністр Малюська. Українців можуть змусити платити штрафи в розмірі 5100 гривень за те, що вони не носять захисні маски в громадському місці.

В Кабміні прийняли рішення про нові штрафи, фото: скріншот з відео

У середу, 1 липня, Кабінет міністрів України схвалив даний законопроект. Пропозицію про введення санкції озвучив міністр юстиції Денис Малюська. Члени уряду підтримали його одноголосно.

"Встановлюємо спеціальну відповідальність за відсутність масок у громадян України - відповідальність буде передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення, та окремо - відповідальність юридичних осіб: власників будинків, споруд і громадського транспорту", - пояснив Малюська.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На сайті Міністерства юстиції уточнили те, що фізичні особи будуть платити 170-255 гривень, і в такий спосіб вони значно зменшили суму штрафу за перебування в громадському місці або транспорті без маски. Раніше за це можна було заплатити близько 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, що в четвер, 2 липня, в Україні знову зросла кількість тих, хто захворів на китайський вірус. Тепер таких громадян за весь час було 45,887 людина, а от тільки за останню добу зареєстрували 889 хворих.

Нагадаємо, столичні власті прийняли рішення про посилення протиепідемічних заходів у Києві.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Міністерстві охорони здоров'я не виключають додаткові обмежувальні заходи, які передбачають закриття курортів, зокрема Одеси.

Також портал Знай.иа писав, за якої умови можливе посилення карантинних заходів як в окремих областях, так і на території всієї України.