Стало відомо про те, що хірурги із Запоріжжя провели операцію людині, у якого було рідкісне захворювання. На щастя, їм вдалося впоратися.

Таким чином, повідомляється, що у відділенні щелепно-лицевої хірургії Запорізької міської лікарні швидкої медичної допомоги провели перший етап операції пацієнтові, якому було поставлено діагноз Маделунга.

Запорізькі хірурги провели рідкісну операцію, фото: 061

Це досить рідкісне захворювання, яке характеризується зростанням жирових мас, а саме ліпоматоз навколо шиї, а також верхнього плечового пояса і спини.

Про це повідомляє прес-служба лікарні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше, навесні поточного року чоловікові під час операції видалили жирові розростання на обличчі і шиї, відновивши анатомію деяких відділів шиї.

Операція була проведена бригадою хірургів у складі торакального хірурга Романа Лаврухіна, а також стоматолога Сурена Варджепяна.

Вже цієї осені пацієнту проведуть другий етап операції, коли це стане можливо.

Все ще до кінця не ясно походження даного захворювання, а сам діагноз ставиться на підставі анамнезу. І до речі, воно є доброякісним, і має безсимптомний перебіг. Єдиним способом, щоб вилікувати його – хірургічне втручання.

У 1888 р. Отто Маделунг представив перші дані про 33 пацієнтів. Однак класичне опис хвороби дали Лаун і Бенсод в 1898 р., опублікувавши докладний звіт про 65 випадках даного захворювання. З тих пір лише близько 300 чоловік були описані в літературі (до 2014 року).

Нагадаємо, що у Львові вперше провели операцію по пересадці серця.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Львівській області блискавка потрапила в жінку через розетку.

Також Знай.иа писав, що львів'янин зі старшим діагнозом потребує допомоги, щоб отримати шанс на повноцінне життя.