Стало відомо про те, що в Запоріжжі процвітає стихійна торгівля. Їм правила не потрібні.

Таким чином, повідомляється, що в різних районах Запоріжжя процвітає стихійна торгівля. Продавцям ні почому штрафи, а що найголовніше, дотримання санітарних норм, вони ніби про це навіть не чули ніколи. Про це пише інформаційний портал "Індустріалка".

У Запоріжжі продовжують процвітати стихійні ринки, фото: Індустріалка

Зазвичай відбувається відкриття кіоску з продуктами прямо на землі. Там вони облаштовують самостійно прилавки і збувають свій товар.

Нелегальних точок по всьому місту предостатньо. При цьому, це не тільки проблема Запоріжжя, така ситуація спостерігається по всій території України.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

наприклад, стихійна торгівля в Запоріжжі є поруч із зупинкою трамвая «Малий ринок». Тут дуже багато продавців, які пропонують продукти на будь-який смак, від м'яса з рибою до сезонних фруктів і зелені.

Я нарвала ягід в саду, треба їх продати. Я не виходжу кожен день торгувати, — розповідає одна з реалізаторів Наталія. На звичайний ринок, який є ще й законним, вона не йде з причини того, що там давно немає місць.

А також ще через карантин, на офіційних ринках в рази менше покупців, тому, шукати заробіток доводиться ось такими методами. Протистояння між продавцями триває вже не перший рік, і навіть не десять. Вони змагаються, принаджують клієнтів, а з-за цього засобу втрачає місцевий бюджет.

Деякі покупці кажуть: страх за власне здоров'я поступається дешевизни товару. Зазвичай продукти купують по дорозі додому, тому що не хочуть витрачати час, заходячи в магазин або на ринок.

Я нормально ставлюся до стихійної торгівлі. Йдеш з роботи, купив все, що необхідно. Може бути, звичайно, санітарні норми порушуються, але це зручно, — говорить мешканка міста Марина.

Багато хто вважає, що потрібно розвивати існуючі ринки, і для цього треба створити спеціальну програму.