Після того, як Азовське море заполонила мерзенна "живність", її виявили і в прісних водах кількох областей України.

Мова йде про звичних мешканців морів - медуз - ось тільки виявили їх на цей раз в прісних водах Дніпра. Про нашестя цих істот повідомляють жителі Дніпровської та Запорізької областей.

Так, велику кількість прісноводних медуз було помічено неподалік від залізничної станції Канкринівка, де очевидці змогли зафіксувати їх на відео і виклали в Instagram-паблік "Це Запоріжжя"

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

На цьому відео можна побачити десятки невеликих медуз, які, щоб погрітися на сонечку, плавають на мілководді.

ці кадри викликали бурю обговорення в мережі, люди висували найфантастичніші теорії: так, дехто навіть припустив, що незабаром у водх Дніпра з'являться акули та дельфіни, а хтось писав, що всьому виною - потепління і погана екологія.

У той же час багато зізналися, що і раніше стикалися з непрїмними гостями на улюблених пляжах: люди неодноразово помічали зграї медуз і в інших місцях.

За словами багатьох фахівців, прісноводні медузи могли з'явитися у водах України ще в минулому столітті. Як розповів зоолог Максим Гаврилюк виданню "В місті", цей вид медуз називається "медуза-хрестовик", або Gonionemus vertens. Він також розповів про дивовижну властивості даного виду: більшу частину часу вони непомітні, і тільки влітку, в період їх розмноження, люди можуть спостерігати за ними.

Нагадаємо, раніше з Чорного моря вилізли гігантські медузи розміром з людську голову – жалять нещадно

Як повідомляв портал Знай.uа, Море перетворюється в "квітучий сад", під Одесою зафіксували дивне явище

Також Знай.uа писав, що Кабани з медузами "віджали" море, таких гостей українці не чекали