Стало відомо про те, що мер Запоріжжя Володимир Буряк відповість за дощової каналізації.

Таким чином, повідомляється, що в понеділок, 13 липня, в Запоріжжі пройшла сильна злива. І в зв'язку з цим, проїжджу частину в районі перехрестя проспекту Соборної і Металурга просіла. В результаті деформувався асфальт.

Комунальні служби назвали попередню причин цього – не впоралася система зливової каналізації, масштабний ремонт якої місцева влада проводила менше року тому, що вже викликає питання. Місцеві збунтувалися.

Володимир Буряк відповість за злива в Запоріжжі, фото: скріншот

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У підсумку, мер міста Володимир Буряк вирішив взяти на себе особисто відповідальність за це.

У серпні минулого року міський голова написав на своїй сторінці в одній із соціальних мереж про те, що починаються роботи на перехресті, які зіпсував вчорашній злива. «Передбачаю шквал критики і порад з приводу того, як слід було раціональніше витратити бюджетні кошти. Але наголошую: йдеться про безпеку жителів міста! Зливна каналізація на цій ділянці в аварійному стані. Довколишні будинки під загрозою підтоплення! Якщо не відремонтувати каналізацію може бути біда: вдома зруйнуються, а дорога може просто провалитися».

Місцеві почали скаржитися, і викладати ролики з місця подій в соціальні мережі.

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.иа, у серпні прийде справжня літня погода з гарячими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.иа писав, коли літо "буде піч" по повній – синоптик назвав самий жаркий місяць 2020 року.