Стало відомо про те, що під Запоріжжям знайшли місце поховання скіфів. Людські останки і предмети побуту.

Таким чином, повідомляється, що скіфський народ жив тут 4 столітті до нашої ери. Там археологи знайшли безліч предметів, які належали раніше кочівникам. Про це історики написали на своїй сторінки у соціальній мережі.

У Запоріжжі археологи знайшли місце поховання скіфів, фото: соціальні мережі

Проводилися розкопки на Мамай-Горі, яка розташовується поруч із селищем Велика Знам'янка. Всього за два тижні їм вдалося відкопати фрагменти жаровні, віночок великий корчаг, а також курант.

У Запоріжжі археологи знайшли місце поховання скіфів, фото: соціальні мережі

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

історикам вдалося Знайти і горщик, в якому лежали рідкісні прикраси.

Привіт з поля! За 12 днів роботи ми вже встигли дослідити 9 комплексів, серед яких👇 🔎 Сім культових скіфських ям (IV...

Geplaatst door Мамай-Гора op Maandag 13 juli 2020

«Він прикрашений візерунками — їх на посудині збереглося дві. Горщик був пошкоджений ще в давнину, шийка і віночок відсутні. Тому, на жаль, не можемо відновити його висоту», — розповідають історики.

До речі, під час того, як велися розкопки, археологам вдалося знайти і кістки великої та малої рогатої худоби. І уламок щелепи хижих тварин там також був.

Крім того, археологи знайшли ногайське поховання з нетиповим місцем розташування для цих кочівників. Загалом, вийшли розкопки досить плідними.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про те археологи знайшли під час розкопок на території давньоєгипетського храму Тапосирис-Магна мумії двох знатних людей, які жили в часи Клеопатри. За словами вчених, знахідка може привести до поховання цариці.

Гробниця багато століть залишалася незайманою, але на сьогоднішній день мумії знаходяться у відверто жалюгідному стані, тому що в древній храм просочилася дощова вода.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені здійснили реконструкцію обличчя людини, що жила 8 тисяч років тому.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Антарктиді дослідники виявили яйце гігантської рептилії.

Також портал Знай.иа писав, що у акул знайшли додаткові "зуби" на очах.