У Запоріжжі на честь Дня металургів влаштували ефектне шоу дронів, які показували на небі різні фігури. Відповідні відеоролики почали публікувати жителі міста в мережі.

Відомо, що щорічно, в третю неділю липня запорожці святкують День металурга. У цьому році день випав на 19 липня. Оскільки в країні все ще діють карантинні обмеження, концерти та масові гуляння довелося відкласти. Однак влада Запоріжжя знайшла їм альтернативу, влаштувавши шоу дронів.

Шоу дронов в Запоріжжі / фото: Vladimir Evchenko в Facebook

У заході взяли участь близько 200 безпілотників. Використовуючи підсвічування, вони літали в небі, створюючи яскраві фігури. Таке проведення свята складно назвати альтернативою звичним концертам і фестивалям, однак воно також припало до душі жителям міста.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Що примітно, подивитися шоу запорожці могли, не виходячи з дому – вистава транслювалася в режимі реального часу на декількох каналах. Деякі змогли спостерігати шоу з вікон своїх будинків, а хтось сам прийшов на каскад фонтанів Веселка о 22:00.

Geplaatst door Vladimir Evchenko op Zondag 19 juli 2020

Повідомляється, що одним з організаторів світлового шоу виступили французькі фахівці. Концепцію заходу запропонувала київська компанія, а на ідею відгукнулася компанія Метінвест і кілька підприємств міста (“Запоріжсталь”, “Запоріжвогнетрив”, “Запоріжкокс” і Запорізький ливарно-механічний завод).

У День металурга українці вітають усіх, хто видобуває руду, виплавляє чавун, сталь або займається іншою роботою в цій сфері. Свято почали відзначати у 1993 році. Але в червні 2006 року його перейменували в День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

Нагадаємо, що у запорізьких комунальників з'явилися нано технології, як правильно класти асфальт.

Як повідомляв портал Знай.иа на одному з запорізьких пляжів, на 6-річну дитину впав металевий пляжний грибок.

Також Знай.иа писав, що під Запоріжжям знайшли місце поховання скіфів.