У Запорізькій області в молочному лимані помітили рожевих пеліканів. Детальніше про неймовірне явище розповідає місцеве видання "ZaБор".

Повідомляється, що днями Запорізьку область відвідала делегація співробітників Національного природного парку "Тузлівські лимани". Вони відвідали Національний парк "Приазовський", де вивчали досвід відновлення водообміну між Молочним лиманом та Азовським морем.

Молочний лиман / фото: Іван Русєв

Молочний лиман / фото: Іван Русєв

Відомо, що ще недавно Молочний лиман спіткала екологічна катастрофа і великий скандал – він пересох. Завдяки оперативному втручанню обласної влади, 27 грудня 2019 року водообмін між лиманом і морем був відновлений.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Молочний лиман / фото: Іван Русєв

Побувавши на місці подій, директор Національного природного парку "Тузлівські лимани" Іван Русев заявив наступне:

"Лише після кількох місяців заповнення водою Молочного лиману, там майже відновився до норми гідрохімічний і гідробіологічний баланс, знову повернулися багато видів водно-болотних птахів, особливо помітні були під час поїздки рожеві пелікани. У лиман з Азовського моря зашло на нагул і нерест дуже багато риби різних видів", - зауважив член делегації.

Рожеві пелікани / фото: Іван Русєв

Варто відзначити, що кілька років тому, колонія рожевих пеліканів знайшла притулок на території Чорноморського біосферного заповідника в Херсонській області. Близько двох сотень пар рідкісних птахів почали обживати острів Орлов для виведення пташенят.

На цей острів було заборонено здійснювати висадку, та й в принципі наближатися до нього на судах. Втім, вилітаючих на годівлю рожевих пеліканів час від часу можна цілком вільно бачити в Дніпро-Бузькому лимані і вище по Дніпру.

Нагадаємо, що у Запоріжжі на честь Дня металургів влаштували ефектне шоу дронов.

Як повідомляв портал Знай.иа в Запорізькій області знову пересох унікальний водоспад.

Також Знай.иа писав, що на одному з пляжів Запоріжжя відпочиваючі злякалися величезної змії.