Стало відомо про те, що запорізькі фермери б'ють чергові рекорди. Їм вдалося виростити півметровий огірок.

Таким чином, повідомляється, що до такої довжини частіше виростають овочі підвиду «Китайські огірки». Мешканка Мелітополя на своїй присадибній ділянці виростила величезний огірок. Фотографією гігантського овоча жінка поділилася в соціальних мережах.

У Запоріжжі виростили півметровий огірок, фото: соціальні мережі

На знімку можна побачити, що довжина огірка як мінімум 40 сантиметрів. Як вже раніше повідомляли, найімовірніше, це один з підвидів «Китайських огірків, які можуть досягати різної довжини.

наприклад, сорт Китайське диво зростає до 40-60 сантиметрів, а ось підвид Китайська змія може зрости до 45-80 сантиметрів в довжину. Вражаючі плоди припали до душі користувачам мережі, які почали коментувати публікацію.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

При цьому, варто зазначити переваги. У китайських сортах на геть відсутня гіркоту, і м'якоть там більш щільна, без пустот. Шкірка на смак солодка, а ось аромат злегка нагадує плоди кавуна або дині.

Нагадаємо, що раніше в мережі розповіли про те, як правильно поливати овочі на городі, щоб не втопити рослина.

Щоб зібрати хороший урожай, а це стосується будь-яких овочів, потрібно підтримувати стабільно хороший рівень вологості грунту, а також дотримуватися головних правил поливу. Так, експерти розповіли, як доглядати за тим, або іншим овочем.

Для рослин потрібні вологий грунт і сухе повітря. Поливають томати тільки під корінь (інакше вони будуть погано запилюватися і зросте небезпека виникнення бурої плямистості), краще раз на тиждень, але рясно. При нестачі вологи і кальцію помідори можуть захворіти вершинної гниллю (кінчик плода темніє). Але надлишку води теж не можна допускати, інакше виросте могутній кущ практично без плодів. За 20-30 днів до збирання врожаю полив припиняють.

Огірки вимагають регулярного і рясного поливу. Особливо при утворенні перших зав'язей, масовому плодоносінні і після збору зелені. Краще поливати борозни, зроблені вздовж ряду, трохи в стороні від кореневої шийки. А в теплиці розставити ємності з водою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хлопчик чи дівчинка – як визначити стать огірка і для чого це потрібно.

Як повідомляв портал Знай.іа, 7 простих правил поливу огірків забезпечать вам щедрий урожай

Також портал Знай.іа писав, як правильно вирощувати часник і коли зрізати стрілки.