У Запоріжжі жителі квартири в будинку, розташованому в Хортицькому районі, натрапили на вкрай неприємного гостя - справжнісіньку сколопендру. Про це вони розповіли в соцмережах.

Користувачі тут же визначили, що запорожці мають справу з кримською, або кільчастою, сколопендрою. Цей представник сімейства губоногих багатоніжок в українських степах зустрічається рідко, вважаючи за краще більш жаркий і сухий клімат Криму. Однак після надто теплої зими цього року незвичні для материкової України комахи – не рідкість у Запорізькій області.

Варто відзначити, що сколопендра – небезпечна істота. Ця комаха болісно кусається і випускає отруту, яка у дорослих викликає болі, набряки, галюцинації, ломоту в суглобах, а у дітей і людей зі слабким здоров'ям – смерть.

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Сколопендра здатна отруїти людину, навіть не кусаючи - її тіло "пітніє" отрутою, що стікає по ніжках, тому їй досить лише проповзти по шкірі жертви, щоб спровокувати реакцію, схожу на опік.

Вбити сколопендру складно - інсектициди її практично не беруть, а міцний панцир надійно захищає навіть від сильних ударів.

Нагадаємо, що у Київському озері спіймали моторошного монстра з зубами-лезами- " якийсь дурень випустив…"

Як повідомляв портал " Знай.ua", у Запоріжжі рибалки зловили незвичайний улов-рибу, схожу на піранью. Як виявилося, це просто сонячний окунь, і багато "завзяті" рибалки відразу ж її впізнали.

Також, " Знай.ua " писав, що відразу в двох областях України спостерігали "міні-торнадо" - бурі з пилу і піску.