Жителі Запорізької області вийшли на дорогу, щоб звернути увагу влади на відсутність питної води в їхніх селах. Про це пише місцеве видання Акцент.

12 серпня пізно ввечері жителі Новоолександрівської ОТГ вийшли на трасу. Вони перекрили рух, щоб звернути увагу влади на проблему – відсутність питної води в селах Лежино, Новоолександрівка.

Протестна акція почалася ще в середині дня і продовжилася до пізнього вечора. Незважаючи на повідомлення про те, що жителі сіл перекрили рух на міжобласній трасі «Запоріжжя-Маріуполь», керівництво облдержадміністрації та облради так і не знайшли часу приїхати на місце.

Перекрытие трассы. Лежино три дня без воды.

Geplaatst door Сергей Мазуренко op Woensdag 12 augustus 2020

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Після того, як протест затягнувся до пізнього вечора на місце був змушений їхати голова Запорізької ОДА Віталій Боговін. Він пообіцяв селянам, що воду включать найближчим часом. Після цього чиновник звинуватив місцеву владу і створення "прокладок" для постачання води в села.

Причиною такої акції стала відсутність води в кранах жителів цих сіл протягом декількох тижнів. Водоканал відмовився постачати воду в цілий ряд сіл Запорізького району.

Варто нагадати, Знай розповідав про масові протести в Луганській області. 10 серпня, на мітинг біля стін Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації зібралися більше двох тисяч жителів Луганської області.

Також Знай повідомляв, що масові акції протесту в Білорусі-нові факти жорстокості і стрілянина і побиття активістів.

Нещодавно Знай передавав, що кримського активіста Кольченка затримали в Україні під час протестів у Києві.