Стало відомо про те, що в Запорізьку область повернулися рожеві пелікани. Їх днями помітили в Молочному лимані.

Таким чином, повідомляється, що Євгенія рульова опублікувала в Мережу фотографії з великими рожевими птахами.

Семейство розовых пилликанов. Молочный лиман.

Geplaatst door Евгения Рулевская op Donderdag 13 augustus 2020

Після того, як лиман знову наповнився водою, там оселилися ці птахи. Їх там була величезна кількість, однак, зблизька з зняти не вийшло.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Оселитися рожеві пелікани там вирішили швидше за все через те, що там велика кількість риби. Цього року, після того, як Лиман наповнився водою, там були мільйони мальків.

Рожевий пелікан-красивий великий птах вагою 10-12 кілограмів і розмахом крил близько півтора метрів. На узбережжі Азовського моря, в місцях впадання в нього річок, рожеві пелікани жили колоніями, їх було чимало лише сто років тому, але потім вони зникли. Рожеві пелікани занесені до Червоної книги України.

Відомо, що ще недавно Молочний лиман наздогнала екологічна катастрофа і великий скандал - він пересох. Завдяки оперативному втручанню обласної влади, 27 грудня 2019 року водообмін між лиманом і морем був відновлений.

Нагадаємо, що у Запоріжжі на честь Дня металургів влаштували ефектне шоу дронів.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Запорізькій області знову пересох унікальний водоспад.

Також Знай.иа писав, що на одному з пляжів Запоріжжя відпочиваючі злякалися величезної змії.