У Запорізькій області до коронавірусу додався ще й спалах захворювань, які викликає кишкова паличка. Про ситуацію розповіли фахівці Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ.

У Бердянську було госпіталізовано 5 осіб з діагнозом «гостра кишкова інфекція». Всі хворі знаходяться в стані середньої тяжкості. Фахівці з'ясували, що всі заражені харчувалися в одному і тому ж закладі. Також в лабораторії повідомили, що триває розслідування і вживаються заходи щодо виявлення джерела зараження.

Варто нагадати, Знай розповідав про виявлення кишкової палички у воді водойм на Харківщині. В результаті місцева влада прийняла рішення про закриття пляжів. Вже п'ятий пляж потрапляє в»чорний список". Цього разу під заборону потрапило Печенізьке водосховище.

Причиною закриття для відпочиваючих пляжів є високий вміст хвороботворних мікроорганізмів у воді. Особливу увагу в лабораторії приділяють лактозопозитивним кишковим паличкам. Серед заборонених водойм Безлюдівське водосховище.

Також Знай писав, що небезпечна ситуація і на пляжах Києва. Там було прийнято рішення заборонити купання за результатами чергової перевірки повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби. Кишкову паличку знайшли на 11 пляжних зонах і зонах відпочинку. Відпочивати на них можна, але без купання – кишкова паличка потрапляє в людський організм найчастіше через брудну воду.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що на пляжах Запоріжжя виявили кишкову паличку. Результати лабораторних досліджень показали, що на запорізьких пляжах завелася «кишкова паличка». Відпочиваючих застерегли від купання у воді в небезпечних зонах, так як це може вплинути на стан здоров'я.