Стало відомо про те, що в Херсонській області фермери хочуть запатентувати місцеві кавуни. Вони вважають, що їх ягоди особливі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТаким чином, повідомляється, ч о за допомогою Європейського Союзу, виробники намагаються захистити свій товар.
Круглий, смугастий і солодкий: так говорять про свої плоди фермери з Херсона вони відзначають, що завдяки унікальній грунті, ягода виходить найсмачнішою, саме тому вони і вирішили її запатентувати.
Про це повідомляється в спеціальному сюжеті ТСН.
Світлана Іванівна-єдина жінка на чолі кавунового бізнесу в Херсонській області, проміняла банк на баштанні. Цією справою вона займається вже більше 20 років. "Все почалося з трактора, який своїм ходом приїхав з Білорусі 23 роки тому", - згадує Світлана.
Тепер у неї чотири сотні гектарів. Хімію вони не використовують, так як потрібно в цій справі мати совість. Їх же люди їдять.
Саме через низьку кількість нітратів херсонські фермери хочуть і боротися за їх унікальність.
Для того, щоб запатентувати кавун, місцеві фермери вирішили навіть об'єднатися, і створити асоціацію. Тепер все це має затвердити Європейський союз.
Щоб туристи їхали в Херсон за кавунами, як у Францію за шампанським і Рокфором - тут згадали про ще один унікальний продукт - Бекмес або кавуновий мед, який ще сто років тому на Херсонщині варили в кожному дворі.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши,
Як повідомляв портал Знай.иа,
Також портал Знай.иа писав,