Стало відомо про те, що в Запоріжжі виростили щось середнє між квасолею і кабачком. Екзотичний овоч з відомого фільму.

Таким чином, повідомляється, що в ньому міститься величезна кількість корисних речовин. Родом фермер з села Матвіївка. Він вирощує не зовсім звичні культури, за типом лаванди, спаржі, або артишоки.

Бамія, фото: Пиксабай

Цього року до всього цього додався овоч бамія. Рослина сімейства Мальвові.

Вікторія Верозубова-Сус розповіла, що в їжу вживають сучки бамії. За смаком воно дуже нагадує щось середнє між кабачками і квасолею.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У нашій країні бамія вважається екзотичним овочем, який з'явився на ринку зовсім недавно. Цей овоч-лідер за вмістом клітковини. 100 грамів бамії містять 3,5 грама харчових волокон, тобто 16% добової потреби людини. Грубі волокна окри, потрапляючи в організм, не всмоктуються, а, розбухаючи в шлунку вбирають в себе канцерогени, токсини та інші шкідливі речовини і виводять їх з організму.

Завдяки тому, що там містяться всі ці компоненти, його називають ще протираковим продуктом. Він відмінно також відновлює сили після операцій.

Нагадаємо, що маленький Саша з Кам'янського терміново потребує допомоги небайдужих громадян - йому діагностували лімфому Беркітта.

Як повідомляв портал Знай.ІА, у Кривому Розі прощаються з дівчинкою, яка боролася з раком.

Також Знай.ІА писав, що шестирічний хлопчик Льова з Кам'янського гине від неоперабельної пухлини головного мозку.