Стало відомо про те, що в Запоріжжі Автомийка зливає воду з хімікатами прямо в Дніпро. Інцидент був знятий на камери смартфонів.

Таким чином, повідомляється, що вся вода була насичена хімією, маслами, бензином, і все це зливається безпосередньо в річку Дніпро.

Законодавство України говорить, що мийки повинні використовувати виключно замкнутий цикл водорості. При будівництві під ними повинні бути побудовані резервуари.

У першому брудна вода відстоюється, а в другій ємності вже відбувається подальша очистка води. Після цього її знову використовують для миття машин.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Однак, цей закон не писаний для автомийки по вулиці портовій. Брудна мильна води з хімікатами потрапляє прямо в місто Дніпро.

Всі речовини, що входять до складу нафти і нафтопродуктів, є токсичними, нерідко канцерогенними для тварин і людини. А тверді домішки і пісок, які неминуче потрапляють у воду під час миття машин, просякнуті канцерогенами і важкими металами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що під Дніпром спіймали чоловіків за незаконною вирубкою лісу.

Як повідомляв портал Знай.иа, під Дніпром на звалищі твердих побутових відходів сталася масштабна пожежа.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі одній з городянок продали шоколадні цукерки з"живою начинкою".