Стало відомо про те, що в Запорізькій області помітили змій. Люди бояться спокійно ходити по вулиці.

Таким чином, повідомляється, що в Хортицькому районі Запорізької області помітили змію, яка просто повзла по асфальту посеред білого дня.

Варто бути більш пильними, так як це може бути небезпечно для життя. Змія в будь-який момент може вкусити, і не завжди це закінчується благополучно.

у Запоріжжі парком повзає змія, фото: соціальні мережі

На фотографії, яка опублікована в мережі видно, що рептилія просто повзе по асфальту, а поруч проходить людина.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Подібні випадки в населеному пункті є рідкістю, проте слід пам'ятати про те, що укус може бути небезпечним для здоров'я і життя, якщо в організм надійде зміїна отрута. Його дія починається моментально, тому симптоми з'являються дуже швидко.

Серед проявів відзначається відчуття печіння і неспецифічний біль на ураженій ділянці, може початися почервоніння і оніміння шкіри, а також набряк м'яких тканин. Порушується координація тіла і запаморочення, оніміння мови при помітній слабкості в м'язах гортані. Ще може з'явитися нудота, блювота і підвищення температури тіла. Настає зниження артеріального тиску, сонливість і втрата свідомості, через що виникає загроза паралічу дихальних м'язів.

Звернення до лікаря обов'язково, так як токсин здатний викликати ураження клітин серцевого м'яза і печінки, і ниркову недостатність.

До зустрічі з фахівцем необхідно зупинити поширення токсину. Першорядно-видалити отруту з рани за допомогою медичної банки або звичайного склянки. Його порожнину необхідно обвести запаленим гнотом і прикріпити до рани, після чого тканина тіла повинна бути втягнута всередину. Висмоктування отрути ротом небезпечно для людей з наявністю карієсу зубів, тріщин мови і губ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на запорізькому курорті спіймали медузу-гіганта - величезна голова і отруйні щупальця.

Як повідомляв " Знай.ІА", під Чернівцями повзуча тварюка напала на дитину-укус, крик, реанімація.

Знай.ІА писав, що під Києвом з розплідника втекла рись, хижака шукають усім світом.