Стало відомо про те, як працює медична реформа в Запоріжжі. Б'є по самому хворому.

Таким чином, повідомляється, що коротко можна описати те, що там діється одним словом - жахливо. До всього цього ще й ситуація з епідемією коронавірусу.

Днями в місті Мелітополь сталася ситуація, яка і характеризує це все в цілому.

Чоловік поховав на тижні свою дружину, яка померла від коронавірус, і потім сам зліг до лікарні з двосторонньою пневмонією.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У його не вийшло самостійно зателефонувати, і він попросив зробити це сусідів.

Нагадаємо, що зараз всі виклики на даний екстрений номер надходять безпосередньо до обласного центру або навіть до Києва, де їх приймає диспетчер. Саме він вирішує, яка бригада і за якою адресою виїде, і чи виїде взагалі.

І ось, вона здивувала всіх, лікарі відмовилися виїжджати на виклик до пацієнта, у якого виявили пневмонії. Диспетчер почав наполягати на тому, що дзвонити повинен саме сам пацієнт, і ніякі доводи на них не діяли.

Сусідка не розгубилася, і почала записувати цей дзвінок, як і наступні.

Як прокоментувала ситуацію заступник директора Запорізького Центру екстреної медичної допомоги Наталія Дорошева, насправді, якщо пацієнт у свідомості, може самостійно викликати швидку, поговорити з диспетчером, саме він і повинен це робити.

Виходить, що права на медичну допомогу українців позбавили, і по трубці телефону лише засипають гучними фразами.

Нагадавши, "червона зона" наступає, Кабмін змінює критерії і посилює обмеження.

Як повідомляв Знай, Україна може піти на жорсткий карантин, озвучені головні заборони.

Також Знай писав, що уряд закриває пенсіонерів вдома через Нову хвилю китайського вірусу.