У Запоріжжі зооволонтерка Олеся Кулик зуміла врятувати від холодної смерті кількох кажанів.

Про це дівчина розповіла на своїй сторінці в Facebook. У суботу вранці, 14 листопада, зоозахисниці повідомили, що в 20 кілометрах від її будинку на асфальті від холоду помирають кілька тварин. Примчавшись на допомогу, дівчина встигла врятувати п'ятьох мишок.

"Коли я заїхала в клініку, мишкам вже були заготовлені препарати і грілки. Протягом чотирьох годин йшла боротьба за життя, кожні двадцять хвилин змінювалися грілки і препарати. У підсумку у нас є п'ять товстушок, Червона Книга України, Руда вечорниця. І, на жаль, загиблі мишки також є. Вони загинули від холоду", - писати зоозахисниця.

Олеся вважає, що смертей можна було уникнути, якби люди вчасно реагували, не боялися надати першу допомогу самостійно, а не шукали, кому б зателефонувати.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Коли я сказала людині правду, що вона могла врятувати всіх мишок і тут же, протягом години максимум, вони були б вже у мене, і не було б витрачено стільки сил і нервів різними людьми, я отримала список того, що повинен зооволонтер. Люди, при всій повазі, не повинен. Так, дівчина теж не повинна була їм допомагати, але якби вона допомогла, у нас не було б жодної смерті", - додає Олеся.

Фахівці відзначають, що в таку пору року кажани повинні перебувати в сплячці. Опинитися на асфальті їм "допомогли" люди. Ссавець Руда вечорниця занесений до Червоної книги України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у зоні відчуження засікли стадо здичавілих корівок

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Запоріжжі судитимуть шкуродера, який угробив таксу

Також, "Знай.uа" писав, що "Єгипетський злодій" позбавив харків'ян врожаю капусти