У середу, 5 лютого, у Запоріжжі буде хмарно і похмуро. З ранку почнеться сильний дощ, а ближче до вечора почнеться снігопад, змішаний з дощем. Про це повідомили на сайті Sinoptik.

Вдень, 5 лютого, у Запоріжжі температура повітря підніметься найбільше-до 1-2 градусів тепла, а вночі не опуститься нижче нуля градусів.

Надзвичайно теплим цей день був у Запоріжжі в 1981 році, тоді прогрілося до 11,7 градусів тепла. А незвично холодною – у 1954 році, до 27,2 градусів морозу.

Погода в Україні 5 лютого, Укргідрометцентр

Згідно православних святців, в цей день, 5 лютого, шанувався святий Агафангел. Наші пращури передбачали погоду, придивляючись до поведінки білок і птахів. Вважалося, що, якщо білка виходить із гнізда чи вирішується спуститися з дерева, це означає, що найближчим часом настане відлига.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Спів синички, що лунає з ранку, віщував настання серйозних морозів. Якщо синички заводили веселий щебет та ігри, то незабаром морози відступлять і почнеться крапель. Якщо морозні малюнки на склі рухаються знизу вгору, то морози будуть затяжними, а коли навпаки - то чекайте відлиги.

Як повідомляв Знай.ua наслідки глобального потепління вже дають про себе знати і в цьому році торкнулися навіть України. Ця зима і так видалася напрочуд теплою та практично не було морозів. Вчені розповіли, яких небезпечних стихійних явищ нам всім чекати протягом п'яти років.

Також Знай.ua писав, що відомий експерт розповів, чого слід чекати українцям від своєї валюти в лютому. Хороших новин мало, але треба знати, як зберегти свої гроші.

Нагадаємо, спадковий шаман розповів про те, яка доля чекає на Україну в найближчі роки, і коли закінчиться війна.