У селі Широке Запорізької області виставили на аукціон понад 20 літаків колишнього Центру льотної підготовки. Детальніше про це розповідає "ТСН" у своєму сюжеті.

Повідомляється, що понад 10 років тому в Широкому функціонував Центр льотної підготовки, однак він вже давно закритий, а роботодавець заборгував своїм працівникам понад 1,5 мільйона зарплати. У зв'язку з цим Міністерство юстиції вирішило виставити на аукціон літальні апарати.

Під Запоріжжям виставили на аукціон авіапарк / скріншот з відео

Керівник Центру розповів, що в авіапарку залишилися дійсно цікаві експонати, які ще можна реставрувати і сміливо використовувати. Найкращий стан мають кукурузники. Особливу увагу приділили буксиру для дельтапланів, який, за рахунок компактних розмірів, можна посадити навіть посеред городу.

І тим не менше, більшість техніки перебуває в жахливому стані – реактивні літаки вимагають капітального ремонту і навіть після реставрації будуть споживати тонну палива за годину.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Під Запоріжжям виставили на аукціон авіапарк / скріншот з відео

Втім, організатори аукціону "Сетам" і представники Мін'юсту стверджують, що навіть подібні експонати з руками розбирали на аукціонах справжні любителі авіації. Заступник міністра юстиції Андрій Гайченко заявив, що продаж навіть такого майно допоможе закрити борги перед 41 сім'єю.

Нагадаємо, що запорізька медицина продовжує втрачати фінансування.

Як повідомляв портал Знай.иа у Запоріжжі викрили підпільний цех, який кожен місяць виробляв близько 15 тонн спирту.

Також Знай.иа писав, що запорізькі чиновники тепер будуть мести вулиці.