У мережі все частіше з'являється скарг на те, що на українських курортах все більше медуз. Такого, як повідомляють самі туристи, вони не бачили дуже давно.

Таким чином, повідомляється, що відпочиваючі надсилають в мережу ролики й фото з медузами, які в цьому році загарбали пляжі раніше звичайного. У минулому році дискомфорт доставляли водорості а зараз медузи.

Є вони і в Приморську, і в Кирилівці, але, найбільше страждають від них відпочиваючі саме з Бердянська.

Берег повністю заповнений мертвими медузами, вони починають розкладатися на сонце, з-за чого на узбережжі стоїть жахливий запах. Як це було буквально днями на березі пляжу Ліскі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як варіант, пляжі можна було б спробувати захистити сітками, щоб медузи не підходили близько до берега, але це справа витратна. Відпочиваючі сподіваються, що після шторму медуз віднесе далі від берега.

Вчені вважають, що відпочиваючим варто звикнути до того, що медузи стануть постійними мешканцями Азовського узбережжя. Пов'язано це з тим, що в останні два роки сильно підвищилася солоність моря, в зв'язку з тим, що зима була досить тепла. І медузи підвиду корнерот відчувають себе комфортно.

Нагадаємо, що на одному з курортів Запоріжжя жінка з дочкою застрягла на хвилерізі.

Як повідомляв портал Знай.иа, на запорізькому курорті жінку віднесло на матраці у відкрите море.

Також Знай.иа писав, що на курорті під Одесою до берега прибило десятки мертвих птахів.