Запорізька поліція встановила особу чоловіка, який заявив про мінування всіх електростанцій України і вимагав мільярд доларів. Про подробиці події розповідає прес-служба ГУНП в Запорізькій області.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що в п'ятницю, 2 жовтня, близько 13:45, в чергову частину Комунарського відділення поліція ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від невідомого чоловіка про те, що всі електростанції України заміновані. При цьому зловмисник зажадав від правоохоронців доставити йому мільярд доларів США за вказаною адресою.

До Дніпровської гідроелектростанції моментально направили наряди патрульної поліції, слідчо-оперативну групу, вибухотехніків, кінологів і всі служби екстреної допомоги. В ході перевірки об'єкта, ніяких вибухових пристроїв виявлено не було.

Співробітникам СБУ вдалося встановити, що дзвінок від зловмисника надійшов з території Запорізької обласної психіатричної лікарні. З'ясувалося, що псевдомінером виявився житель міста Василівка 1974 року народження, який на даний момент проходить лікування в психіатрії.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем тимчасового проживання зловмисника. Поліція вилучила у нього дві сім-карти і мобільний телефон, з якого він здійснив дзвінок.

Протизаконні дії зловмисника кваліфікували за частиною 1 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об'єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Розпочато досудове розслідування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Водій ВАЗ розгромив заправку і намагався втекти від поліції.

Як повідомляв портал Знай.иа, чоловік-нелюд підірвав запоріжанку разом з машиною, жінка молить про допомогу.

Також Знай.иа писав, що у Запорізькій області маленька дитина підпалила квартиру. У нього в руках були сірники.