У цьому році відпочинок на Азовському морі може накритися мідним тазом – відпочиваючих масово атакують медузи і морські блохи. Детальніше про це розповідає місцеве видання "Verge".

Повідомляється, що на тлі попередніх сезонів, цей запам'ятається відпочиваючим на Азовському морі надовго – пляжі Кирилівки, від Пересипу до Федотової коси, щільно усіяні медузами-корнеротами, що жалять людей. Однак це не всі неприємності, які чекають на курортників – у море помітили величезну кількість морських бліх.

На Азовському морі туристів атакують медузи і морські блохи / фото: Verge

Що примітно, морські мешканці сильно жалять навіть у воді, а на місці укусу з'являються великі червоні плями. Медики стверджують, що в більшості випадків укус морський блохи не страшний – крім свербіння і почервоніння більше нічого не відбувається. У такому випадку фахівці радять прийняти антигістамінний і помазати рану заспокійливим кремом.

Проте бувають непередбачені неприємності. У деяких людей рана починає гноїтися. А якщо помітна голівка комахи, то треба негайно звертатися до лікаря. Намагатися самостійно вилучити блоху не вийде.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Відпочиваючі також поскаржилися на те, що море починає цвісти, про що сигналізує неприємний аромат і величезна кількість водоростей.

Нагадаємо, що на одному з курортів Запоріжжя жінка з дочкою застрягла на хвилерізі.

Як повідомляв портал Знай.иа на запорізькому курорті жінку віднесло на матраці у відкрите море.

Також Знай.иа писав, що на курорті під Одесою до берега прибило десятки мертвих птахів.