Стало відомо про те, що відпочиваючі в Бердянську продовжують страждати від медуз підвиду корнерот. Фахівці дали кілька порад як себе убезпечити.

Таким чином, повідомляється, що корнероты дуже рідкісні мешканці Азовського моря, але точно не в цьому році. У цьому сезоні їх з'явилося дуже багато на курортах міста Запоріжжя, і люди вже почали страждати від цього.

Відпочиваючі в Бердянську все частіше почали звертатися за допомогою до лікарів після того, як випадково контактували з медузами. Корнероты жалять людей, і від цього на їх тілах залишаються дуже сильні опіки, які можуть викликати токсико-алергічну реакцію.

У Запоріжжі медузи корнероты жалять людей, фото: скріншот з відео

При цьому, відомо, що вони не смертельно-небезпечні для людей, але, маленьким дітям і алергікам вони можуть завдати серйозної шкоди, тому, варто бути максимально акуратним, і ретельно йти від них.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

А якщо контакту уникнути не вдалося, місце укусу корнерота варто промити водою, пострадавгему людині - випити сорбент і антигістамінний препарат. Місце укусу також можна обробити гормональної маззю, радить відділенням алергології Обласної лікарні Наталія Каргальская.

Варто відзначити, що корнероты частіше живуть у більш великих і теплих морях, а в Азовському морі раніше вони зустрічалися не так часто.

Їх поява означає, що клімат та морська флора та фауна сильно змінюється.

Нагадаємо, що в озері дніпровського парку Глоби з'явилися незвичайні пташенята.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі 12-річний хлопчик зловив 5-кілограмову щуку.

Також Знай.иа писав, що Погоди невідомі викинули в сміттєвий бак цуценя, якому тиждень від народження