Сьогодні жінка на війні – це вже не рідкість. І мова йде про жінок-снайперок, артилеристок, штурмовиків…

Жінки обирають службу в армії так само, як чоловіки. До війни у них було інше життя, яке зараз докорінно змінилось.

Снайпер Юлія Матвієнко мама двох підлітків. Жінка спочатку була волонтеркою, а потім у 2015 році зрозуміла, що не може стояти осторонь і повинна не тільки допомогати, а й битися.

Жінка спочатку була волонтеркою.

"Перша моя ротація відбулася у травні 2015 року. У 2015-2016 я служила у складі 37 батальйону, а далі перевелася в іншу військову частину і загалом більше чотирьох з половиною років знаходилася постійно у зоні бойових дій" - розповідає Юлія.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Спочатку жінка 1,5 роки воювала, а потім пішла на курси, на підготовку і отримала свою посаду. За словами Юлії на фронті дуже багато дівчат. Рідні жінки звикли, що вона на фронті, спочатку вони думали, що вона працює в штабі, але по телевізору побачили, що мама на передовій.

Також жінка розповіла про свої фобії, одна із них – щоб білизна завжди була гарна, коли тебе вб’ють.

У чоловіків не менше фобій, чим у жінок.

"Ще одне - я боялася завжди приймати душ. Буває, ти живеш майже посеред поля, а душ - це каністра на п’ять літрів, яка прикручена до дерева, і навколо дерева невелика огорожа з плівки. Бувають ситуації, коли у найневдаліший момент починається обстріл, а ти гола. Боялася, щоб в душі не вбили, тому завжди на вхід, як заходила, вішала рушник. Тобто якщо раптом почнеться обстріл, аби я могла його схопити і в ньому скочити в окоп".

Дівчата часто, як мами і сестри у своїх підрозділах.

Жінки на війні - це вже давно не рідкість.

"Я знаю багатьох дівчат, які вже звільнилися, але й досі підтримують хлопців на передовій. Ось цей посттравматичний синдром, який часто зараз ставлять багатьом військовим чоловікам, ми не маємо на нього право, тому що у нас діти. Я зараз повернулася, мені іноді хочеться поплакати чи ще чогось, опустити руки, але я не можу цього зробити - у мене двоє дітей".

Нагадаємо, що Міноборони підготувало законопроект про військової поліції, яка може з'явитися в Україні найближчим часом.

Як повідомляв Знай.иа у Донецькій області водій легковика порушив ПДР і скоїв жахливе ДТП. Чоловік виїхав на “зустрічну” і зіткнувся з іншим авто.

Знай.иа писав, що після побиття і смерті в медичному закладі на Львівщині 20-річного курсанта Юрія П'янили співробітники правоохоронних органів лікарів підозрюють у неналежному лікуванні потерпілого і недбалості.